5951

Whatever-it-takes award (#wit) voor Prisma teams

3 June 2024


Mariska Mecking
, Julia Hulleman, Silvia Biezen en Joost van Wanrooij van de MST-ID teams van Prisma hebben een heuse Whatever it takes (WIT) award ontvangen.

De afgelopen maanden hebben zij samen met Harm Jan Blokzijl veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van instructievideo’s voor MST-ID therapeuten. En dat wordt gewaardeerd. 😍

MST-ID is een speciale vorm van Multisysteem Therapie voor gezinnen waarin een licht verstandelijke beperking speelt (ID staat voor intellectual disability).

De nadruk binnen de video’s ligt op belangrijke behandelvaardigheden binnen Multisysteem Therapie (MST) en hoe je deze kunt afstemmen op de specifieke doelgroep van MST-ID.

De MST teams van Prisma leren en delen graag. Zij steken veel tijd in het ontwikkelen van deze video’s zodat andere therapeuten daar hun voordeel mee kunnen doen. Met hun vaardigheden en kennis dragen zij bij aan de kwaliteit van de behandeling die de gezinnen krijgen.

De teams ervaren het proces van het ontwikkelen van deze video’s als een leuke en geweldige leermogelijkheid voor zichzelf. Zij kunnen hierdoor echt diep graven in de details van de vaardigheden die ze laten zien en geven elkaar hierop ook feedback. Het feit dat ze deze video’s maken en de manier waarop ze dit proces benaderen, laat zien hoe goed ze passen bij het MST-model, waarin voortdurend leren centraal staat. Wij voelen ons bevoorrecht om zij aan zij met hen te kunnen werken, allemaal met één doel voor ogen: ervoor zorgen dat de gezinnen de beste zorg krijgen. 😁

De WIT award was een verrassing en werd uitgedeeld tijdens een intervisie met Femke Kuijpers.