0

Programma online MST Event 14 december 2021

klik hier voor het inschrijfformulier

  • Deze dag telt voor alle MST-regulier, MST-ID en MST-SA teams als Q4 booster.
  • Voor programmamanagers zijn zowel ochtend- als middagprogramma relevant (met eigen workshop).
  • Voor de MST-CAN teams is het ochtendprogramma onderdeel van de Q4 booster; de eigen expert zal met het team daarnaast een training plannen

10:00 – 12:30 Plenair Programma

13:30 – 16:30 Workshops

S1 Titel: Goede therapeuten uitdagen: effectief gebruik maken van 'work samples'

Trainer: Mai Fransen

Doelgroep: supervisoren

Korte omschrijving: "Hoe blijf je als supervisor scherp en van toegevoegde waarde op de klinische ontwikkeling van ervaren MST therapeuten? Hoe kun je therapeuten helpen enthousiast te blijven door in de feedback goed aan te sluiten, op basis van hun eigen werkmateriaal? In deze workshop zullen we in gaan op die vragen en specifieke strategieën ontwikkelen om als supervisor te werken aan verdieping en uitbreiding van het klinisch repertoire van jouw MST therapeuten. "

S2 Titel: Werken aan een gezond en sterk MST team!

Trainer: Harm Jan Blokzijl

Doelgroep: supervisoren

Korte omschrijving: Werken binnen MST is het leukste wat er is! Maar het vinden van een balans tussen alles wat er op je afkomt in werk en prive aan de ene kant en 'energiek en gezond' te blijven aan de andere kant is soms een behoorlijke uitdaging. In deze workshop gaan we in op jouw mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan het welbevinden van de therapeuten en jouzelf als supervisor. Laten we er samen voor zorgen dat werken binnen MST de leukste baan blijft!

VOL !!
T3 Titel: Oja... De jongere ! ?

Trainer: Femke Kuipers en/of Els Donvil

Doelgroep: MST therapeuten

Korte omschrijving: "In deze workshop nemen we je mee in de noodzaak van de rol van de jeugdige in MST. Wat is de concrete rol in de verschillende fasen/onderdelen van de behandeling? Wat zijn de factoren die deze rol in de weg kunnen zitten of juist kunnen ondersteunen? Heb je zin om een aantal specifieke vaardigheden te leren ter ondersteuning van de rol van de jeugdige? Kom dan naar deze workshop - hier ligt jouw rol als echte MULTI-systeemtherapeut!"

T4 Titel: 'Whatever it Takes' en balans houden in werk en privé

Trainer: Jolita Fokke en/of Maartje Kateman

Doelgroep: MST therapeuten

Korte omschrijving: Als MST therapeut heb je natuurlijk de leukste baan die er is! Maar het vinden van een balans tussen alles wat er op je afkomt in werk en privé aan de ene kant en 'energiek en gezond' te blijven aan de andere kant is soms een behoorlijke uitdaging. MST is topsport. Hoe zorg je ervoor als therapeut dat dit niveau in je professioneel handelen ook terugkomt in de zorg voor jezelf? Hoe zorg je voor een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning en blijf je gezond?

T5 Titel: Knife Violence

Trainer: Emma Ulfsdotter en/of Anders Öhman en/of Geena Jacobsson

Doelgroep: MST therapeuten

Korte omschrijving: "We will take a closer look at the increase in knife violence among youth - and multisystemic strategies and approaches to address it. This workshop will be in English. "

M6 Titel: 'Whatever it takes'- succesvolle MST teams met blije medewerkers

Trainer: Miranda van der Linde

Doelgroep: (Programma) managers

Korte omschrijving: 'Whatever it takes' is een fantastisch MST motto en onze teams behalen indrukwekkende resultaten. Maar als manager kom je in de praktijk diverse uitdagingen tegen bij het starten en duurzaam (be)houden van MST teams. In deze workshop 'Zoomen' we in op de interne (personele) kant. Hoe kun je in de huidige krappe arbeidsmarkt op een creatieve manier goede mensen werven en wat zijn succesfactoren in het wervingsproces? Hoe kun je medewerkers in MST voor de langere termijn 'binden & boeien'? Welke strategieën helpen jouw medewerkers om een gezonde (werk-life)balans te vinden? En hoe zit het nu precies met de MST programma vereisten, bijvoorbeeld ten aanzien van contracturen, takenpakket en bereikbaarheidsdiensten? Er zal veel ruimte zijn voor eigen vragen en onderlinge uitwisseling.