0

MST-Nederland/België

Wie is MST-Nederland-België?

 MST-Nederland/België is het opleidings- en kwaliteitscentrum voor het behandelprogramma Multisysteem Therapie (MST) in Nederland en België.

Wij vinden dat ieder kind, waar mogelijk, in de eigen omgeving moet kunnen opgroeien met het best mogelijke toekomstperspectief. Daartoe willen we voor iedere jongere en elk gezin toegang tot effectieve programma’s met de best mogelijke resultaten realiseren. En zo uithuisplaatsing en schooluitval voorkomen of verkorten.

We vinden het belangrijk dat er altijd systemisch wordt gekeken en gehandeld, zeker als er kinderen betrokken zijn.

MST wordt uitgevoerd door zorgorganisaties die jongeren met ernstige gedragsproblemen willen behandelen met een bewezen effectief programma. Om zo blijvend resultaat te behalen. MST-Nederland/België faciliteert hierbij op diverse manieren om het best mogelijke behandelresultaat te verkrijgen.

Multisysteem Therapie is een wetenschappelijk bewezen programma met uitstekende resultaten. De behandelmethode wordt wereldwijd erkend als een van de meest effectieve programma’s voor jongeren met gedragsproblemen. O.a. door Blueprints, in de Database Effectieve Jeugdinterventies en door de Erkenningscommissie Justitiële Interventies bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

“Ieder kind moet thuis, in de eigen omgeving kunnen opgroeien.”

 

Taken van MST-Nederland/België

 MST-Nederland/België verricht onder andere de volgende taken:

  • We zorgen voor landelijke bekendheid van MST en realiseren landelijke dekking van het programma, in Nederland en België. Zodat iedere jongere en elk gezin toegang heeft tot Multisysteem Therapie.
  • We begeleiden en ondersteunen zorgaanbieders bij het implementatieproces zodat de beste resultaten worden behaald.
  • We vinden doorlopende ontwikkeling van medewerkers van groot belang en bieden MST basis- en specialisatie opleidingen, trainingen en coaching (grotendeels geaccrediteerd).
  • We verstrekken licenties aan organisaties en therapeuten die aan alle kwaliteitseisen voldoen.
  • Wij zijn verantwoordelijk voor de monitoring van de resultaten en de kwaliteitsbewaking van alle Nederlandse en Belgische MST-behandelingen. Door de borging in het uitgebreide kwaliteitssysteem, het verzorgen van de reeds genoemde opleidingen en trainingen, programmaontwikkeling, het monitoren van resultaten, onafhankelijk onderzoek en continue kwaliteitsverbetering, wordt MST uitgevoerd zoals bedoeld. Zodat gezinnen de meest effectieve behandeling krijgen met blijvend resultaat.
  • We initiëren samenwerkingen met diverse Nederlandse en Europese partners, en met het internationale MST Services. Om ontwikkelingen gezamenlijk vorm te geven en de hoge kwaliteit van behandelingen te kunnen blijven bieden.
  • Wij initiëren en zijn betrokken bij onderzoek en ontwikkeling die passen bij onze visie.
  • We zijn mede-ontwikkelaar van nieuwe behandelprogramma’s, zoals MST-ID, en van het samenwerkingsprogramma ThuisBest.
  • Tevens zijn wij mede-ontwikkelaar van de Metsys-aanpak voor systemisch werken in wijkteams.

Ben je geïnteresseerd in het MST-programma voor jouw zorgorganisatie of gemeente? Of heb je vragen over Multisysteem Therapie, of een van de andere programma’s? Neem contact op met MST-Nederland/België.

 

“Bij dreigende uithuisplaatsing is MST bewezen effectief zoals geen enkel ander programma.”

 

 

Ook interessant:
Werken bij MST | Als gemeente werken met MST  |  Start met MST thuis | Start met MST in je organisatie | MST-teams overzicht