0

MST-ID Oriëntatie training

In het kort
Wanneer:
– Online start 16 april 2024 (1 uur) en praktijkdag 14 mei 2024 (Den Bosch)
– Online start 8 oktober 2024 (1 uur) en praktijkdag 5 november 2024 (Den Bosch)
Duur praktijkdag: 9.00 tot 17.00 uur
Zelfstudie: 14 uur

MST-ID therapeuten en supervisoren volgen deze training, aanvullend op de basisopleiding, om succesvol alle componenten van MST-ID te kunnen implementeren. Naast het opdoen van (theoretische) kennis en achtergronden is er veel ruimte om vaardigheden te oefenen. De doelen van de MST-ID oriëntatie training zijn als volgt:

  • Therapeuten leren over het ontwikkelproces van MST-ID
  • Therapeuten leren over de LVB doelgroep. Hierbij raken ze bekend met definities en criteria en oefenen we hoe deze signalen in de dagelijkse praktijk te herkennen.
  • Therapeuten oefenen vaardigheden in het afstemmen op jongeren en / of opvoeders met een LVB. In het bijzonder is er aandacht voor het aanpassen van communicatie en het gebruik van aanvullende hulpmiddelen.
  • Therapeuten leren vaardigheden en oefenen in het aanpassen van MST interventies (zoals o.a. besproken in de basisopleiding) voor de LVB doelgroep.
  • Therapeuten leren vaardigheden in het betrekken (en versterken van) het informele en formele sociale netwerk van de gezinnen waar ze mee werken.
  • Therapeuten leren aanvullende vaardigheden met betrekking tot het omgaan met onveilige situatie gerelateerd aan de kwetsbaarheden van mensen met een LVB.
  • Therapeuten maken een start met hun ontwikkelplan met speciale aandacht voor het implementeren van de componenten welke behandeld zijn in deze training.

Inschrijven voor een training

Houd er rekening mee dat  je deel moet uitmaken van een MST-ID team  om de MST-ID Oriëntatie training te kunnen volgen.

Vereisten

De registratie moet vooraf zijn goedgekeurd door de MST expert.

Reserveringen

Als je als supervisor een plek wilt reserveren voor een nieuwe medewerker in jouw team, neem dan contact op met de backoffice. Bevestiging van deelname dient plaats te vinden uiterlijk 15 dagen vóór de eerste trainingsdag.

Annuleringen van trainingen

Annulering dient per mail te gebeuren naar info@mst-nederland.nl.  Hierbij geldt de verzenddatum.

Bij annulering tot vier weken vóór de aanvang van de training worden er geen kosten in rekening gebracht bij de opdrachtgever.

Bij annulering tot twee weken vóór de aanvang van de training wordt 50% van het tarief in rekening gebracht aan de opdrachtgever.

Bij annulering korter dan twee weken vóór aanvang van de training heeft de opdrachtgever geen recht meer op restitutie.