0

MST-ID Expert/Trainer

Ben jij een ervaren MST supervisor (geweest)? Wil je in een nieuwe rol nog meer gezinnen samen een toekomst te geven? En zelf een toffe en afwisselende baan waarin je het programma én jezelf verder kunt ontwikkelen?

Dan bieden wij jou graag een enorm leuke functie met een aantrekkelijk contract en een heel pakket aan ontwikkelingsmogelijkheden.

Waarom deze vacature?

MST-ID is een gespecialiseerde gezinsbehandeling wanneer er bij de jongere en/of ouder(s) een licht verstandelijke beperking speelt. Deze vacature ontstaat omdat wij hard groeien met nieuwe MST (-ID) teams en daarnaast nieuwe MST varianten ontwikkelen! En bovendien ook onze andere (samenwerkings-)programma’s aan het groeien zijn, zoals ThuisBest en het innovatieve Metsys programma voor wijkteams.

Vanwege deze sterke groei en interne doorgroei zoeken wij een collega MST-ID expert/trainer. Aanvankelijk start je waarschijnlijk met een gemengde caseload met MST-ID en reguliere teams. Later in het jaar verwachten we de functie op te kunnen splitsen en wordt het specifiek MST-ID.

Wat ga je doen?

 • Je vervult een senior rol op het gebied van de behandelmethodiek Multisysteem therapie (MST-ID) in Nederland en België
 • Je bevordert het kwalitatief goed uitvoeren van Multisysteem therapie door het geven van (klinische) supervisie/consultatie aan de supervisoren en therapeuten in MST behandelteams
 • Je gebruikt jouw kennis en ervaring om (nieuwe) teams op te starten en te coachen
 • Verder monitor je de behandelresultaten en de modeltrouw en ondersteun je het management van de organisatie om de kwaliteit en de toepassing van de MST behandeling waar nodig te verbeteren
 • Je verzorgt verschillende MST opleidingen en trainingen
 • Je levert een bijdrage aan de positionering van Multisysteem therapie in Nederland en België, bijvoorbeeld door het geven van workshops, presentaties, bijdragen aan publicaties, en door samenwerking en afstemming met externe partners.
 • Er is ruimte om een deel van de functie op maat vorm te geven – we kijken graag waar jouw interesse ligt! Voorbeelden zijn: het trekken van interne of externe projecten, het ontwikkelen van nieuwe programma’s/diensten, het opstarten van nieuwe teams (program development), doen van onderzoek, helpen ontwikkelen van e-learning modules, organiseren van evenementen, het geven van trainingen in andere methodieken die we ondersteunen, et cetera.

De 10 beste redenen om snel te solliciteren?

  1. Je maakt deel uit van een enorm leuk, betrokken, energiek en groeiend team en draagt rechtstreeks bij aan een betere toekomst voor jongeren en hun families!
  2. Je werkt met de beste, meest effectieve behandelprogramma’s voor jeugdigen die er wereldwijd bestaan en we zijn constant bezig met het verbeteren, ontwikkelen en implementeren van nieuwe programma’s.
  3. Wij zijn een kleine, actieve en innovatieve organisatie met korte lijnen – samen geven we de organisatie vorm. We zijn ambitieus en denken in mogelijkheden: ‘Whatever it takes!’ is ons motto. Er is alle ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.
  4. De functie biedt veel persoonlijke ontwikkelkansen. Je volgt een opleidingstraject tot MST Expert, doet veel kennis op, ontwikkelt nieuwe vaardigheden, en maakt hierdoor een sterke persoonlijke groei door. Ook na afronding van de opleiding tot MST Expert krijg je structurele coaching en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.
  5. Als je het leuk vindt om trainingen te geven is er ook mogelijkheid om dit een groter deel van de functie te laten zijn.
  6. Een deel van de functie wordt op maat gemaakt – op basis van waar jouw interesse ligt.
  7. Flexibiliteit en goede voorzieningen: je deelt je eigen tijd in en kunt indien gewenst een groot deel thuiswerken. Je krijgt een telefoon, laptop en een ruime onkostenvergoeding. Je hebt toegang tot Bedrijfsfitness en kunt onbeperkt opleidingen volgen bij Psyflix en bij GoodHabitz.
  8. We bieden een goed salaris in de cao GGZ in FWG-70, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenvoorzieningen en een ruime verlofregeling.
  9. Je bouwt een breed nationaal en internationaal netwerk op. Je werkt samen met collega’s in Nederland, maar ook met collega’s in andere Europese landen en de US. En regelmatig ontmoet je je internationale collega’s op het inspirerende wereldwijde MST congres in de Verenigde Staten of het Europese MST congres.
  10. We hebben een leuk, gezellig kantoor in Den Bosch en werken flexibel en hybride. De voordelen van een kleine en innovatieve organisatie. En we vinden een goede work-life balans belangrijk.

Waar ga je werken?

Bij MST-Nederland/België: een opleidings- en kwaliteitscentrum voor innovatieve gezinsbehandelingen met aantoonbaar resultaat. Onze missie is om gezinnen te helpen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen thuis kunnen opgroeien met het best mogelijke ontwikkelingsperspectief.

Dit doen wij door effectieve programma’s naar Nederland te halen, of zelf te ontwikkelen, en duurzaam te implementeren. Daarbij hebben wij veel aandacht voor het goed opleiden en ondersteunen van de medewerkers in de behandelteams – zij maken met de gezinnen het verschil.
Gedragsproblemen helpen oplossen zodat kinderen (weer) thuis kunnen wonen en naar school gaan, het tegengaan van kindermishandeling – jouw werk heeft positieve impact!

Wat is jouw profiel?

✓ Je hebt WO werk- en denkniveau en een opleiding in een relevante studierichting
✓ Je hebt grote affiniteit en ervaring met het MST programma en minimaal 1-2 jaar ervaring als MST supervisor met goede resultaten (dit mag ook enige tijd geleden zijn geweest)
✓ Je hebt aantoonbare eigen ervaring met systeemtherapie en gedragstherapie
✓ Je bent gemotiveerd om in deze functie en in je eigen leerproces te investeren
✓ Je bent creatief, resultaatgericht, pragmatisch en positief ingesteld
✓ Je bent communicatief zeer vaardig en hebt goede interpersoonlijke vaardigheden
✓ Je hebt een goed analytisch en didactisch vermogen
✓ Je vindt het leuk om in een team de verbinding te zoeken met collega’s
✓ Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en een redelijke beheersing van het Engels

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Harm Jan Blokzijl, MST-ID Expert-trainer en Transport lead/content advisor, via 06-21412260 of harmjan.blokzijl@mst-nederland.nl of met Miranda van der Linde, Directeur-bestuurder MST-Nederland/België, via 06-15276218 of Miranda.vander.Linde@MST-Nederland.nl.

Wil je weten wat de huidige expert/trainers vinden van hun functie en hoe ze zich daarin ontwikkeld hebben? Hoe voor hen de overgang was van supervisor naar expert? Of wil je gewoon eens laagdrempelig sparren of dit een mooie stap voor jou zou zijn? Benader dan een van de collega’s gerust voor een kop koffie of een middag meedraaien!

Werken als expert doet ertoe

Eveline Hendriks is 44 jaar, ze heeft twee kinderen en werkt sinds acht maanden als MST expert/trainer bij MST-Nederland/België. Ze heeft in verschillende rollen gewerkt met Multisysteem Therapie en durfde de sollicitatie naar de functie van expert aan. Dat ging niet vanzelf. Ze moest wel over een drempel heen.  

Enthousiast zegt ze: ‘Ik raad iedere supervisor aan te solliciteren op een functie als expert. Ook als je, net als ik, twijfelt of je het wel of niet kunt. Echt doen. Je leert tijdens het sollicitatieproces al zoveel.’ 

Lees waarom zij haar baan als expert zo leuk vindt.

Eveline Hendriks - Expert/trainer