0

MST-CAN Den Bosch krijgt wereldwijde nominatie

23 January 2017

Behandelaars doen “Whatever in takes”
MST-CAN team Den Bosch, dat gezinnen behandelt waarin sprake is van kindermishandeling en/of –verwaarlozing, heeft een wereldwijde nominatie voor de “MST Whatever it takes-award 2016” in de wacht gesleept. Zij werken volgens de effectieve Amerikaanse behandelmethode Multi Systeem Therapie Child Abuse and Neglect (MST-CAN).

Hulpverleners halen alles uit de kast en doen net dat stapje extra voor een gezin om hun doel te bereiken.
Elk jaar komen er wereldwijd slechts vier teams in aanmerking voor deze prijs. Begin 2017 wordt bekend naar welk team de award zal gaan. De commissie in de Verenigde Staten, die behandelteams nomineert voor deze prijs, omschrijft de nominatie als een erkenning voor “uitstekende en verdienstelijke hulpverlening” en roemt de bereidheid van de teamleden om net dat stapje extra te zetten in een gezin om het doel te bereiken, bv. het voorkomen van uithuisplaatsing van de kinderen. Door de inzet van MST-CAN vermindert de mishandeling en verwaarlozing, verminderen de psychische klachten van de ouders en de kinderen en wordt het netwerk om het gezin sterker.

De erkenning door de commissie betekent een mooi compliment voor het goede en keiharde werk van dit Bossche team van ggz-instelling de Viersprong.

Meer informatie over de behandeling MST-CAN bij kindermishandeling en verwaarlozing.