0

Brenda “De rechter vond dat we het geweldig deden, en is trots op ons”

Uit het dagboek van Brenda

Het regent, waait enorm hard en het dak lekt. Natuurlijk alleen thuis, pa werkt over, zus lief is god mag weten waar en m’n broers zijn natuurlijk ook nergens te bekennen. En wie kan de was doen, eten maken en de boel schoonmaken? Juist…ik … En natuurlijk komt er straks één of andere vrouw kennismaken die onze nieuwe therapeute wordt. Wie denken ze wel niet dat ze zijn, we redden het toch gewoon zo? Waarom moet er nog iemand zich ermee komen bemoeien? Denkt ze nu echt dat ze kan tegen houden dat we uithuisgeplaatst worden? Argghhh, de deurbel, daar zal je ze hebben, en pa is nog niet thuis en het is een enorm zooitje, wat zal ze wel niet denken…….

Okay, pa die zich moet gaan gedragen als vader, zie je het voor je? En wij die ook inbreng hebben, dat kan nooit wat worden…

Huisregels!!!!

Pa die vraagt waar ik ben geweest en bij wie!!!! Een takenschema!!!! Ik heb toch helemaal geen hulp nodig! Ik heb het altijd alleen gedaan, ook toen ma nog thuis woonde, dit is gewoon belachelijk…

Vandaag gespijbeld,

niemand die wist waar ik was en niemand die het opgemerkt heeft. Thuis gegeten en toen gaan stappen, samen met m’n broer op de scooter gegaan, hij had een date met z’n vriendin en ik ben de hele nacht gaan dansen. Was om 3 uur thuis en niemand die me gemist heeft. Zie je wel dat er niets veranderd is!!

M’n zus heeft de was gedaan, en m’n broers doen omstebeurt avondeten maken?!? En pa, die heeft contact met school gehad, en weet zowaar wanneer ik tentamens heb en hoe m’n rooster is!!

Twee buurvrouwen zijn ingeschakeld om de taken van pa overdag als hij op z’n werk is over te nemen. Er is nu ineens iedere dag iemand die ons ‘s ochtends wakker maakt, samen met ons ontbijt en mee loopt naar de bushalte. Als we ‘s middags thuis komen is er iemand thuis die vraagt hoe het met ons gaat, die ons aan ons huiswerk zet en die ons aan ons takenschema houdt. ‘s Avonds overleggen ze met pa wat er over de dag gebeurd is en vertellen hem of hij consequenties moet uitvoeren en de volgende dag controleren ze of hij gedaan heeft wat hij moest doen!! LOL J

En ik heb vandaag voor het eerst thuis afgesproken, want het huis is nu een gewoon huis wat schoon is en we hebben schone kleren en de badkamer is gemaakt. Deze week konden we voor het eerst in 1 ½ jaar douchen, ik kan het gewoon niet geloven. De mannen van de buurvrouwen die ons helpen hebben een groepje bij elkaar gekregen, samen met pa een plan gemaakt en zijn de afgelopen 3 weken ieder weekend gekomen om de badkamer op te knappen en volgende week beginnen ze met de keuken.

Okay, check dit: mijn moeder, woont samen met een travestiet!! Ze loopt constant door de straat en heeft geruchten verspreid dat wij worden mishandeld en dat pa nooit thuis is, wij vervuilen en dat er totaal geen toezicht op ons is. Komt bij dat zuslief net nu alles zo goed ging is zij gaan spijbelen, ze is een hele dag weg geweest en niemand wist waar ze was. Ze haalt enorm slechte cijfers en er zijn geruchten dat ze kleding steelt. Echt geweldig… Onze voogd is van alles op de hoogte gesteld en morgen komt zij samen met onze therapeute om te praten…

Wat een ….. wijf!! Onze voogd gaat morgen een uithuisplaatsing aanvragen, omdat we onder OTS staan gaat alles een stuk sneller en moeten we binnenkort naar de rechtbank, ze heeft al een plek voor ons gevonden we staan op de wachtlijst, m’n zusje staat op nummer 1 en ik op nummer 2…

Ik kan het gewoon niet geloven, ik moet uithuis, alles is voor niets geweest!!!!!!

Ik ben zo blij dat de buurvrouw en onze therapeute er vanochtend was. Ik heb alles verteld, en we gaan er alles aan doen om samen met pa en de buurvrouwen ons (m’n zusje en ik) thuis te houden, maar dat wij dan ook moeten helpen om ons nog beter aan de regels te houden en om niet meer te spijbelen. Natuurlijk gaan we dat doen, alles om thuis te blijven!!

Neeee!! Ik hoorde pa en de buurvrouwen praten: pa heeft niet genoeg geld om zijn advocaat te betalen en hij heeft nog schulden bij haar en zij wil pas helpen als hij alles heeft betaald. Maar hij heeft niet genoeg geld om haar te betalen. Dit komt nooit meer goed! M’n zus en ik moeten gewoon het huis uit ik voel het… Zodra we uithuis geplaatst worden en we daar aankomen en de leiding even niet oplet loop ik weg en neem ik m’n zusje mee!!

Morgen naar de rechtbank,

krijg geen hap door m’n keel, ben zenuwachtig… Omdat we in therapie zitten, omdat het zo goed gaat, de buurvrouwen ons helpen en omdat pa zich aan z’n afspraken houdt (een wonder) en een betalingsregeling heeft getroffen wil onze advocate ons toch vertegenwoordigen!!!!!

Je gelooft het nooit!!

De rechter vond dat we het geweldig deden, en is trots op ons. Ze zag een duidelijk verschil, ook in pa. Ze geloofde dat ma het moeilijk had, maar ze geloofde haar verhaal niet. Dit kwam ook omdat onze MST-therapeute allerlei bewijzen had verzameld om te laten zien dat het ook echt goed met ons gaat. Hier kwam bij dat we een hele netwerk (zo noemde de rechter het) van buren om ons heen hebben (die waren er trouwens ook allemaal bij). En daarom heeft de rechter besloten om ons NIET uit huis te plaatsen!!!! Ik ben zo opgelucht en blij, we mogen thuis blijven en het gaat goed met ons!!