0

We wisten niet meer wat we moesten doen

Wij zijn een gezin met twee kinderen van elf en zestien. We werken allebei en zijn al achttien jaar bij elkaar.

Niks aan de hand zul je zeggen.
Dat dachten wij ook. Totdat ons oudste kind in de puberteit kwam.

Ik wist niet dat de puberteit zo heftig kon zijn. Ons kind ging niet meer naar school, was zeer opstandig en maakte dingen kapot zoals deuren en alles wat er voor handen lag. We wisten niet wat ons overkwam en gingen door een hel. Ons kind ging niet meer naar school en we kwamen uiteindelijk in aanraking met de leerplichtambtenaar en andere instanties. We moesten uiteindelijk naar de rechtbank en kwamen terecht in de molen van hulpverlening.

In deze periode is ons oudste kind gediagnosticeerd met een vorm van autisme. Autisme gecombineerd met het begin van de puberteit. Nou joepie, wat nu?

In de afgelopen jaren hebben we verschillende therapieën gehad met allemaal goede bedoelingen, maar het mocht niet baten. De deuren werden nog steeds gesloopt, ons kind was nog steeds agressief en ging ook nog niet naar school. Ons gezin was helemaal op. We wisten niet meer wat we moesten doen, totdat we werden doorverwezen naar MST.
We dachten: “Oké laat maar komen, we zien wel waar het schip strand.” Dit was het laatste wat we konden doen.

Nu, na vijf maanden intensieve therapie, kunnen we zeggen dat MST écht werkt. We hebben weer deuren in ons huis, de agressie is verdwenen en ons kind heeft een dagbesteding. De rust is weer terug in huis.

Hoe dit kan?

Nou heel simpel. MST kijkt naar wat wel werkt en niet naar wat niet werkt. MST werkt met de omgeving van het kind, want als die verandert, verandert het kind ook. Het klinkt gek, maar het is écht zo. We hebben het zelf met eigen ogen mogen ondervinden. Ik hoop dat, als mensen in een situatie zitten waar ze niet meer zelf uit komen omdat hun kind de weg kwijt is, agressief is of andere problemen heeft, contact opnemen met MST. Ze staan 24 uur per dag voor je klaar.

Met ons verhaal willen we mensen hoop geven. Er bestaat een therapie die écht werkt. Het heeft ons leven in ieder geval ten goede veranderd, zowel voor ons zelf als voor onze kinderen.