0

Moeder: “We wisten niet meer wat we moesten doen”

Ik zal ons even voorstellen. Wij zijn een gezin met twee kinderen van elf en zestien. We zijn beide werkzaam en al achttien jaar bij elkaar.

Niks aan de hand zul je zeggen…. dat dachten wij ook, totdat ons oudste kind ging puberen.

Ik heb nooit gedacht dat de puberteit zo heftig kon zijn. Ons kind ging niet meer naar school, was zeer opstandig en maakte dingen kapot zoals deuren en alles wat er voor handen lag. We wisten niet wat ons overkwam en gingen door een hel. Ons kind ging niet meer naar school en we kwamen uiteindelijk in aanraking met de leerplichtambtenaar en andere instanties. We moesten uiteindelijk naar de rechtbank en kwamen terecht in de molen van hulpverlening.

In deze periode is ons oudste kind gediagnosticeerd met een vorm van autisme. Autisme gecombineerd met het begin van de puberteit. Nou joepie, en nu?????

In de afgelopen jaren hebben we verschillende therapieën gehad met allemaal goede bedoelingen, maar het mocht niet baten. De deuren werden nog steeds gesloopt, ons kind was nog steeds agressief en ging nog steeds niet naar school. Ons gezin was helemaal op! We wisten niet meer wat we moesten doen, totdat we werden doorverwezen naar MST. We dachten…. oke laat maar komen, we zien wel waar het schip strand. Dit was het laatste wat we konden doen.

Nu, na vijf maanden intensieve therapie te hebben gehad, kunnen we zeggen dat MST écht werkt. We hebben weer deuren in ons huis, de agressie is verdwenen en ons kind heeft een dagbesteding. De rust is weer terug in huis.

Hoe dit kan?
Nou heel simpel. MST kijkt wat wel werkt en niet naar wat niet werkt. Ze werken met de omgeving van het kind, want als dat verandert, verandert het kind ook. Het klinkt gek, maar het is écht zo. We hebben het zelf met eigen ogen mogen ondervinden. Ik hoop dat als mensen in situatie zitten waar ze niet meer zelf uit kunnen komen, omdat hun kind de weg kwijt is, agressief is of andere problemen heeft contact opnemen met MST. Ze staan 24 uur per dag voor u klaar.

Met dit verhaal willen we mensen hoop geven dat er een therapie bestaat die écht werkt. Het heeft ons leven in iedergeval ten goede veranderd, zowel voor ons zelf als voor onze kinderen.