0

Voorkom uithuisplaatsing en schooluitval van jongeren met gedragsproblemen via effectieve gezinsbehandeling

Wat is MST?
Lees meer

Ontdek ons nieuwe e-learningplatform Mik (MST & ik)

Ontdek ons nieuwe e-learningplatform Mik (MST & ik): dé online bron voor MST-professionals. Leer op je eigen tempo en vergroot je kennis over Multisysteem Therapie. Mik biedt een gebruiksvriendelijke en interactieve leerervaring om jouw vaardigheden te versterken.

Login op Mik

MST: de succesvolle aanpak bij jongeren met gedragsproblemen

Jongeren met ernstige gedragsproblemen en het gezin waarin zij opgroeien, komen er soms samen niet meer uit. Multisysteem Therapie (MST) biedt voor deze gezinnen een oplossing.
MST is een intensieve behandeling aan huis, waarbij het gedrag van de jongere centraal staat. En waarin de sociale omgeving nauw wordt betrokken.

Jongeren leven immers in meerdere werelden tegelijk: thuis, op school, met vrienden en met hobby’s. Al die werelden hebben invloed op het gedrag van een kind. En kunnen onderdeel zijn van de oplossing door hen in de behandeling te betrekken. Zo kunnen moeilijke situaties in de toekomst samen opgelost worden. En kan het kind thuis blijven wonen. Zo werkt MST.

Meer weten? Start met MST thuis of start met MST in je organisatie.

Resultaten MST behandelingen van 2022 in Nederland en België

Samen doorbreken we negatieve spiralen en laten we kinderen opgroeien in hun eigen omgeving. Zo weten we uithuisplaatsingen en schooluitval van jongeren te voorkomen of verkorten.”

Van onbegrepen gezin naar samenwerken met de buurt

Miranda en Benjamin (Ben) wonen in een rijtjeshuis aan de rand van Rotterdam. Samen hebben ze twee dochters, twee zoons en vijf kleinkinderen. De twee pubers Midas en Alex wonen bij hen thuis, met de hond en twee katten. De oudste dochters uit een vorige relatie van Miranda  zijn  uithuisgeplaatst. Tot hun verdriet zien ze…

Lees het hele verhaal